Aangename kennismaking, ik ben Diana Stout.

Woonachtig in Utrecht-Oost en in het buitengebied van Giethoorn. Onderneemster en adviseur in hart en nieren, met specifiek oog voor de persoon achter de onderneming.

Sparringpartner plus.

Diana Stout

Getrouwd met een ondernemende man, drie leuke studerende/werkende kinderen. Men omschrijft mij als enthousiast, extravert en perfectionistisch. Respect, eerlijkheid en gelijkheid vind ik belangrijk. Muziek, eten en badminton zijn grote passies.

Adviseur coach Diana Stout

Mijn werkervaring

Ik ben een ervaren financieel consultant in het MKB. Mijn expertise liggen op het gebied van ondernemerschap, financiën, belastingen, bedrijvenstructuur, budgetteren, forwardplanning en coaching.

De kennis, opleiding en ervaring heb ik opgedaan als accountmanager bij EY (15 jaar werkzaam) en als zelfstandig ondernemer met personeel (16 jaar).

Ook heb ik met regelmaat cursussen en trainingen gegeven aan studenten en ondernemers, op het gebied van financiën, fiscaliteit en ondernemerschap.

Na verkoop van mijn administratiekantoor help ik nu als zelfstandig professional andere ondernemers verder op weg, middels advisering, heisessies en interimopdrachten.

Dit is de volgende logische stap, waarbij ik alle opgedane kennis en ervaring kan inzetten en overdragen.

Mijn filosofie

“… de rest is uitvoering”

Wellicht lijkt dit een gekke filosofie, zeker als ik er Cruyffiaans aan toevoeg: “Je gaat het pas zien als je het doorhebt”. Ik licht het toe met een voorbeeld: mijn 40e verjaardag. Een lang gekoesterde wens heb ik die dag gerealiseerd: optreden als zangeres met een liveband. Ik begon mijn wens steeds vaker uit te spreken, en ernaar te handelen. Het werd een heel project, met repetities, nieuwsbrieven, website, uitnodigingen en een avondvullend programma. Die dag kwamen 200 zakelijke en persoonlijke relaties naar de Stadsschouwburg in Utrecht.

Uiteindelijk bleek het gewoon een kwestie van doen. Van uitvoeren. En zo is het ook met ondernemen. De kern is: Wat wil jij bereiken? Wat. Wil. Jij. Echt. Bereiken. Met de nadruk op elk woord dus. Dus niet conform de normen in de branche. Dus niet wat gebruikelijk is in een bepaalde ondernemingsfase. Niet de dagelijkse waan. Nee: Wat vind jij belangrijk? Wat is jouw stip aan de horizon? Want heb je dat eenmaal goed geformuleerd.… dan is de rest uitvoering.

Sparringspartner Diana Stout ondernemersadvies

De pluspunten

 • Nieuwsgierig:
  Ik ben oprecht geïnteresseerd in wat je echt wilt bereiken
 • Mensgericht:
  Ik zie de ondernemer èn de onderneming
 • Communicatief sterk:
  Ik vertaal financiële kwesties naar emotie en vice versa
 • Helicopterview:
  Ik zet graag vraagstukken om in helder inzicht en overzicht
 • Positief:
  Ik denk in oplossingen en oplossingsrichtingen
 • Enthousiast:
  Ik zie mogelijkheden in passievolle ideeën

“Een professionele outsider als klankbord. Dat wil toch elke ondernemer?”

Neem contact op en dan bespreken we
wat ik voor jou kan betekenen.